Video

Apple heeft maandagavond 25 maart 2019 dan eindelijk offcieel Apple TV+, de betaalde videostreamingdienst van Apple, wereldkundig gemaakt. Ook werd Apple Arcade, een betaalde gamingservice voor mobiele devices, desktops en tv’s gepresenteerd.

Apple TV+ is de nieuwe Apple TV-app en biedt toegang tot exclusieve, speciaal voor Apple ontwikkelde series, films en documentaires. De app is vanaf dit najaar beschikbaar. Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en nog veel meer bekende Hollywoodnamen werden door Apple gestrikt.

Met ingang van mei kunnen klanten zich abonneren op de zenders van hun voorkeur, en die vervolgens in de Apple TV-app bekijken, zonder dat ze andere apps, accounts of wachtwoorden nodig hebben. In de app zijn veelbekeken diensten te zien zoals HBO, Starz, SHOWTIME, CBS All Access, Smithsonian Channel, EPIX, Tastemade en Noggin, en ook nieuwe diensten zoals MTV Hits. Allemaal on demand en zowel online als offline beschikbaar. Het aanbod wordt wereldwijd bovendien nog verder uitgebreid.

Games 
Apple Arcade is een betaalde gamingservice met meer dan 100 nieuwe games, waaronder originele titels van bekende ontwikkelaars. Het bevat nieuwe, originele titels van bekende onafhankelijke ontwikkelaars en grote studio’s. In Apple Arcade kunnen abonnees alle games zo lang spelen als ze willen en Apple belooft dat je dit zonder reclame, zonder extra aankopen en zonder zorgen om je privacy kunt doen.

“De App Store is het grootste en meest succesvolle gameplatform ter wereld. We leggen de lat nu nog hoger met Apple Arcade, de eerste betaalde gamingservice voor mobiele devices, desktops en tv’s”, zegt Phil Schiller, senior vice president of Worldwide Marketing bij Apple. Ook Apple Arcade zal diot najaar beschikbaar zijn.

Netflix Logo 705PxNetflix-parasieten hoeven voorlopig nog niet te vrezen.

Zowat iedereen gebruikt Netflix, maar niet iedereen betaalt er (de volle pot) voor. Velen delen namelijk een gezamenlijk Netflix-account aangezien je op 1 betalend account toch vijf gezinsleden kan toevoegen. Niet iedereen heeft echter vijf gezinsleden en nodigt dan maar een vriend uit tot het Netflix-account, al dan niet tegen betaling.

Recent verschenen er heel wat nieuwsberichten in de media met titels zoals “Netflix-accounts delen wordt onmogelijk”. Enige nuance is echter op zijn plaats, want – zoals altijd – zit er meer achter het verhaal. Concreet gaat het verhaal niet over Netflix, maar wel over softwarebedrijf Synamedia. Zij kondigden namelijk aan een algoritme te hebben ontworpen om gedeelde inloggegevens op te sporen. Hun oplossing maakt gebruik van AI, gedragsanalyse en machine learning om met hun “Credentials Sharing Insight” het delen van inloggegevens te identificeren en analyseren. Op die manier kan het algoritme bijvoorbeeld het onderscheid maken tussen iemand die inlogt vanuit zijn eigen huis en een vakantiehuis tegenover een account dat gedeeld wordt met vrienden of bijvoorbeeld met kinderen die het huis uit zijn.

Het bedrijf is eveneens gespecialiseerd in video streaming en de vergelijking met Netflix wordt zo al snel gemaakt. Het softwarebedrijf maakt nergens echter een verwijzing naar Netflix en het lijkt dus niet dat er een samenwerking in de pijplijn zit. Bovendien is het niet geheel logisch dat een groot bedrijf zoals Netflix beroep zou doen op Synamedia in plaats van een in-house oplossing te ontwikkelen. Als Netflix zwaar zou lijden onder het delen van accounts, had het bedrijf wel al een manier gevonden om het probleem te counteren. Het lijkt dus allemaal nog niet zo’n vaart te gaan lopen.

DisneyDe nieuwe streamingdienst van Disney heeft nu ook een naam. Disney+ komt er volgend jaar aan en belooft een verzameling van populaire titels te worden.

De entertainment industrie doet het goed dit jaar en daar heeft ook Disney van kunnen meegenieten. Het bedrijf zag populaire franchises zoals Star Wars, Marvel, National Geographic en Pixar miljarden in omzet genereren. Het perfecte moment dus om ook officieel aan te kondigen dat Disney’s eigen streamingdienst, Disney+, er aan komt tegen eind 2019.

De goede prestatie van Disney’s studio-entertainment afdeling in het laatste kwartaal van Disney’s fiscale jaar (dat eindigde op 29 september) was te danken aan de release van de films Ant-Man and the Wasp en Incredibles 2, die voor een groot deel verantwoordelijk waren voor de stijging in omzet met 50 procent naar 1,9 miljard euro ten opzichte van het vorige kwartaal, waarin de enige film Cars 3 was.

Voor Disney’s medianetwerk, bestaande uit onder andere het Disney Channel en sportzender ESPN, was er een stijging van 9 procent te melden naar een totaalomzet van 5,3 miljard euro. Disney’s divisie die zich richt op TV series mocht dan weer 21 procent extra rapporteren dankzij twee Marvel series en de populaire serie Black-ish, voor een totaal van 1,6 miljard euro.

Disney heeft Netflix met andere woorden niet langer nodig om zijn content te verdelen en zal het vanaf eind 2019 dus zonder de streaming gigant gaan doen en er direct mee gaan concurreren. Of Disney+ op continue basis nieuwe content kan aanbieden zoals Netflix dat doet, is de vraag, maar met nieuwe Marvel series en Star Wars content op de planning, doen ze alvast heel goed hun best.

Over de prijs van Disney+ is nog niets bekend, maar verwacht wordt dat deze in lijn zal liggen met die van Netflix en dus rond de 10 euro per maand zal zijn.

Vlc LogoVideoLan, de ontwikkelaar achter VLC, had een stand op CES 2019 om drie miljard downloads te vieren tijdens het technologie-evenement in Las Vegas. Vrijdagochtend 11 januari 2019 werd het aantal downloads ruimshoots overschreden.

VLC, de welbekende videospeler voor iOS, Android, Windows en Mac, heeft op vrijdag drie miljard downloads bereikt, zo blijkt uit verschillende tweets, onder andere van Ludovic Fauvet, ontwikkelaar bij VLC. Op 1 februari 2002 werd de videospeler voor het eerst uitgebracht, toen nog in het tijdperk waarbij er geen mogelijkheden waren om VLC op je telefoon te gebruiken. Door de jaren heeft VLC relatief weinig concurrentie gehad, weinig videospelers hadden zoveel aantrekkingskracht als de applicatie van VideoLan. VLC had wel concurrentie van zowel Windows Media Player en iTunes, maar VLC had toch nog altijd een groot voordeel: je kan bijna alle video en audiobestanden via VLC afspelen. Het maakt daarbij niet uit of je al eens van het mediaformaat hebt gehoord of niet. Met de behaalde mijlpaal heeft VideoLan ook een mooi cadeau voor zijn gebruikers in gedachten.

Videolan 1

Ongeveer 25 procent van alle downloads zijn via mobiele apparaten, aldus VideoLan. Jean-Baptiste Kempf, een van de belangrijkste ontwikkelaars voor VideoLan, heeft tegenover Variety weten te vertellen dat er werk wordt verzet om Airplay naar VLC te brengen. Wanneer dit precies het geval zal zijn durft hij nog niet te zeggen, maar vermoedelijk zal de functie al binnen een maand toegevoegd worden, en, zoals altijd het geval is geweest met VLC, is de functie ook gratis te gebruiken. Met de functie wordt het voor gebruikers van een Android-telefoon gemakkelijk om video’s naar hun Apple TV toe te streamen – voorheen was dat nog niet mogelijk. Ondersteuning voor Airplay zou mogelijk met een aanstaande grote release van VLC verschijnen, VLC 4. Naast Airplay is het team ook bezig om het bekijken van 2D video met VR-headsets mogelijk te maken, als hekkensluiter noemt Kempf dat er wordt gewerkt aan een betere mediabibliotheek.

4K Video DownloadSoms kan het praktisch zijn om films te downloaden van YouTube. Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk geen internet hebt, of een back-up wil maken van je eigen filmpjes op het internet. Met een YouTube Premium-abonnement heb je die functie al in huis, maar het kan ook anders. Je moet natuurlijk altijd voorzichtig zijn met het downloaden […]

 

Soms kan het praktisch zijn om films te downloaden van YouTube. Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk geen internet hebt, of een back-up wil maken van je eigen filmpjes op het internet. Met een YouTube Premium-abonnement heb je die functie al in huis, maar het kan ook anders.

Je moet natuurlijk altijd voorzichtig zijn met het downloaden van YouTube. Je kopieert daarmee namelijk bestanden die wellicht voorzien zijn van copyright, waarmee je bepaalde rechten schendt. Uiteindelijk ligt het er ook aan wat je met de downloads van plan bent. Het kan namelijk wel, zonder problemen. Wil je filmpjes kijken tijdens je reis, maar heb je daar geen wifi? Dan kun je gerust filmpjes downloaden en op je smartdevice plaatsen.

Stap 1) 4K Video Downloader

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar waarmee je gratis films kunt downloaden van YouTube. Wij hebben een voorkeur voor 4K Video Downloader, die je via de URL hieronder kunt vinden. Je kunt er hele playlists mee downloaden, zelfs 360-gradenfilms zijn mogelijk. Download het bestand en installeer het programma.

https://www.4kdownload.com/

Stap 2) Link invoegen

De volgende stap is het aangeven welke film je graag wil downloaden. Daarvoor open je YouTube in je browser en kopieer je de link van het betreffende filmpje. Ga daarna terug naar het programma 4K Video Downloader en klik op de knop Plak Link, links boven in het venster. Het programma analyseert vervolgens de film en komt met een heel overzichtelijk lijstje aan opties. Daarbij kun je de film in verschillende kwaliteiten downloaden.

4k video downloader

Hoe gemakkelijk kun je het maken?

Stap 3) Maak de keuze

Voor je de film gaat downloaden moet je een keuze maken uit de verschillende bestandsformaten en beeldkwaliteiten. Dat hangt een beetje af van het doel. Ga je hem bekijken op een smartphone? Dan hoeft de resolutie niet zo hoog te zijn. Als bestandsformaat heeft onze voorkeur MP4 – dat is op bijna ieder apparaat af te spelen. Linksboven kun je er zelfs voor opteren om enkel het geluid van de film te downloaden. Soms is dat ook al genoeg om mee te nemen. Rechts onder kun je – indien voorhanden – een ondertiteling meenemen in de download.

4k video downloader

Je hebt veel opties in dit programma.

Stap 4) Slimme modus

Als je regelmatig films download van het internet, kan het vervelend zijn telkens dezelfde instellingen te maken. Kies in zo’n geval voor de Smart Mode: daarin kun je aangeven in welke resolutie en welk bestandsformaat je de film wil downloaden en welke ondertiteling je er bij wilt opnemen. Natuurlijk kun je ook aangeven in welke map je de bestanden wil downloaden. Zo bespaar je net wat meer tijd bij het downloaden.

4k video downloader

Download je vaak films? Ga dan voor de snelle weg!