Wij willen ons graag inzetten om u als fotografen en video-makers te helpen bij het vergaren van kennis over onze hobby's. Via websites van HCC kun je momenteel al toegang tot deze kennis krijgen. Het HCC-systeem van kennis verspreiden en vergaren is misschien wat gecompliceerd, maar als je de weg weet, goed te doen. 

Eén van deze kennisbronnen is de “vraagbaak”. Je vindt die door in de adressenbalk het volgende adres te typen: https://www.hcc.nl/.

Als deze site geopend is klik je in de bovenste menubalk op ”kennis” en dan in het verschijnende menu op “vraagbaak”. In het scherm dat verschijnt vind je een balk “Zoeken”, een blok “Maak een nieuw ticket aan” en een blok “Bekijk een eerder ticket” en een groot blok “Kennisbank” met onderwerpen die voor anderen al eens behandeld zijn. In de laatste kun je een onderwerp aanklikken of je klikt op de onderste regel “Bekijk gehele kennisbank”, in dat geval krijg je een nieuw scherm met een ruimere keuze van onderwerpen en ook weer een ”zoekbalk”.

In deze lijst vind je ook fotografie en video. Als je daarop klikt krijg je verschillende reeds behandelde onderwerpen. Met de twee reeds genoemde mogelijkheden ( maak een nieuw ticket aan) kun je zelf vragen stellen en met de andere (bekijk een eerder ticket) naar de reacties daarop kijken.

Een andere manier om kennis te vergaren is om via de bovenvermelde tab ”kennis” in de menubalk van: ”https://www.hcc.nl/” op “forums” te klikken. Scrol naar beneden en dan kom je bij een groene balk “Multimedia”. Deze groep bevat: Digitale fotografie / digitale video/ geluid / TV/ grafische bewerkingen/conversie/streaming etc.

Deze onderwerpen zijn ondergebracht in drie groepen (Digifoto / HCC!digifotografen / Digivideo en Multimedia Overig).

Tot slot is er nog een weg om kennis te vergaren. Op de Digimedia-site (https://fotovideo.hcc.nl/) vind je regelmatig persberichten over nieuwe producten of programma’s waarmee je je nut kunt doen.