Verenigingsnieuws

Vrijwilliger bij HCC!fotovideo: wat betekent dat?

HCCfotovideo vrijwilliger

Definitie

Een vrijwilliger bij HCC!fotovideo is iemand die graag foto en video hobbyisten op een positieve manier wil helpen met hun vragen en problemen aangaande de digitale foto- en video-maken, -bewerken en -weergeven wereld.

 

Taken

Onze vrijwilligers zetten zich in voor diverse taken:

 • Bestuursleden:
  • Als eerste zijn al onze bestuursleden vrijwilliger. Zij hebben als taak leiding te geven aan onze HCC!fotovideo interessegroep met ongeveer 4000 leden.
 • Kernleden: keuze uit regio coördinator en/of redacteur en/of vraagbaak:
   • De vrijwilligers hebben hun taak op diverse locaties in het land bij regio bijeenkomsten als coördinator, presentator, helper, of pro-actieve ondersteuning.
   • Zorgen er als redactielid en correspondent voor content van onze nieuwsbrief die regelmatig wordt uitgebracht.
   • Maken presentaties en (laten) verzorgen van demonstratie / presentaties.
   • Dragen zorg voor bijdragen voor onze website https://fotovideo.hcc.nl.
   • Onderhouden contacten met bijvoorbeeld de ROC’s en andere externe organisaties.
   • Bemannen de vraagbaak en vervullen alle andere voorkomende incidentele en structurele taken.

   

  Hcc Duimpje

Hoe kun je vrijwilliger worden bij HCC!fotovideo ?

 • U kunt zich aanmelden door een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen met uw motivatie.
 • Door contact op te nemen met een van onze bestuursleden of kernleden, zie hier: https://fotovideo.hcc.nl/contacten.html.

Dagblad De Stentor schreef op 17 oktober 2018 het volgende over het HCC!fotovideo event van HCC!Digimedia:

Stentor over HCCfotovideo 2018 10 17

Wij willen ons graag inzetten om u als fotografen en video-makers te helpen bij het vergaren van kennis over onze hobby's. Via websites van HCC kun je momenteel al toegang tot deze kennis krijgen. Het HCC-systeem van kennis verspreiden en vergaren is misschien wat gecompliceerd, maar als je de weg weet, goed te doen. 

Eén van deze kennisbronnen is de “vraagbaak”. Je vindt die door in de adressenbalk het volgende adres te typen: https://www.hcc.nl/.

Als deze site geopend is klik je in de bovenste menubalk op ”kennis” en dan in het verschijnende menu op “vraagbaak”. In het scherm dat verschijnt vind je een balk “Zoeken”, een blok “Maak een nieuw ticket aan” en een blok “Bekijk een eerder ticket” en een groot blok “Kennisbank” met onderwerpen die voor anderen al eens behandeld zijn. In de laatste kun je een onderwerp aanklikken of je klikt op de onderste regel “Bekijk gehele kennisbank”, in dat geval krijg je een nieuw scherm met een ruimere keuze van onderwerpen en ook weer een ”zoekbalk”.

In deze lijst vind je ook fotografie en video. Als je daarop klikt krijg je verschillende reeds behandelde onderwerpen. Met de twee reeds genoemde mogelijkheden ( maak een nieuw ticket aan) kun je zelf vragen stellen en met de andere (bekijk een eerder ticket) naar de reacties daarop kijken.

Een andere manier om kennis te vergaren is om via de bovenvermelde tab ”kennis” in de menubalk van: ”https://www.hcc.nl/” op “forums” te klikken. Scrol naar beneden en dan kom je bij een groene balk “Multimedia”. Deze groep bevat: Digitale fotografie / digitale video/ geluid / TV/ grafische bewerkingen/conversie/streaming etc.

Deze onderwerpen zijn ondergebracht in drie groepen (Digifoto / HCC!digifotografen / Digivideo en Multimedia Overig).

Tot slot is er nog een weg om kennis te vergaren. Op de Digimedia-site (https://fotovideo.hcc.nl/) vind je regelmatig persberichten over nieuwe producten of programma’s waarmee je je nut kunt doen.

Hierbij enkele ideeën van 'Foto' en 'Video' gerelateerde buitenactiviteiten zoals HCC!Noord-Limburg die reeds in de afgelopen jaren (met eigen reiskostenbijdrage van de leden = kostenneutraal voor HCC) georganiseerd heeft voor de leden van de fotowerkgroep van HCC!Noord-Limburg.

Het uitgangspunt hierbij is steeds het bezoeken van een locatie 'waar je normaal niet makkelijk een bezoek brengt' en die natuurlijk fotogeniek c.q. videogeniek is.

 

 #  Ideeën van 'Foto' en 'Video' gerelateerde buitenactiviteiten
  1   Classic Remise Düsseldorf (Duitsland)
  2  Bruinkoolafgraving Garzweiler (Duitsland)
  3  De Keverberg-Kessel
  4  Dag van de bouw - Stadskantoor Venlo (Cradle-2-Cradle - Energie neutraal gebouw)
  5  Steilrand Venlo natuurwandeling (o.l.v. J. Voss) 
  6  Landschaftspark Duisburg (Duitsland)
  7  Workshop portretfotografie (o.l.v. R.Koelemans)


 

Je hebt een digitale camera aangeschaft, of fotografeert misschien al een aantal jaren in de automatische stand. 

Wil je meer weten hoe je de kwaliteit van je foto’s kunt verbeteren, of over de mogelijkheden van de camera, of fotobewerking, dan is het misschien leuk om mee te doen met de "digitale fotoclub".

Wij komen zo’n negen maal per jaar op woensdagavond, bij elkaar in De Meent te Amstelveen. Daar bekijken, beoordelen en bespreken wij elkaars foto’s en hebben het over o.a. compositie,  camera-instellingen, e.d.

Op zo'n avond bespreken wij de foto per maand thema. Dit zijn gevarieerde foto onderwerpen, waarin zowel techniek, als creativiteit tot uiting komen. Heb je interesse, kom dan gerust eens langs Zie de Agenda voor details