Verenigingsnieuws

Dagblad De Stentor schreef op 17 oktober 2018 het volgende over het HCC!fotovideo event van HCC!Digimedia:

Stentor over HCCfotovideo 2018 10 17

Hierbij enkele ideeën van 'Foto' en 'Video' gerelateerde buitenactiviteiten zoals HCC!Noord-Limburg die reeds in de afgelopen jaren (met eigen reiskostenbijdrage van de leden = kostenneutraal voor HCC) georganiseerd heeft voor de leden van de fotowerkgroep van HCC!Noord-Limburg.

Het uitgangspunt hierbij is steeds het bezoeken van een locatie 'waar je normaal niet makkelijk een bezoek brengt' en die natuurlijk fotogeniek c.q. videogeniek is.

 

 #  Ideeën van 'Foto' en 'Video' gerelateerde buitenactiviteiten
  1   Classic Remise Düsseldorf (Duitsland)
  2  Bruinkoolafgraving Garzweiler (Duitsland)
  3  De Keverberg-Kessel
  4  Dag van de bouw - Stadskantoor Venlo (Cradle-2-Cradle - Energie neutraal gebouw)
  5  Steilrand Venlo natuurwandeling (o.l.v. J. Voss) 
  6  Landschaftspark Duisburg (Duitsland)
  7  Workshop portretfotografie (o.l.v. R.Koelemans)


 

Je hebt een digitale camera aangeschaft, of fotografeert misschien al een aantal jaren in de automatische stand. 

Wil je meer weten hoe je de kwaliteit van je foto’s kunt verbeteren, of over de mogelijkheden van de camera, of fotobewerking, dan is het misschien leuk om mee te doen met de "digitale fotoclub".

Wij komen zo’n negen maal per jaar op woensdagavond, bij elkaar in De Meent te Amstelveen. Daar bekijken, beoordelen en bespreken wij elkaars foto’s en hebben het over o.a. compositie,  camera-instellingen, e.d.

Op zo'n avond bespreken wij de foto per maand thema. Dit zijn gevarieerde foto onderwerpen, waarin zowel techniek, als creativiteit tot uiting komen. Heb je interesse, kom dan gerust eens langs Zie de Agenda voor details

Wij willen ons graag inzetten om u als fotografen en video-makers te helpen bij het vergaren van kennis over onze hobby's. Via websites van HCC kun je momenteel al toegang tot deze kennis krijgen. Het HCC-systeem van kennis verspreiden en vergaren is misschien wat gecompliceerd, maar als je de weg weet, goed te doen. 

Eén van deze kennisbronnen is de “vraagbaak”. Je vindt die door in de adressenbalk het volgende adres te typen: https://www.hcc.nl/.

Als deze site geopend is klik je in de bovenste menubalk op ”kennis” en dan in het verschijnende menu op “vraagbaak”. In het scherm dat verschijnt vind je een balk “Zoeken”, een blok “Maak een nieuw ticket aan” en een blok “Bekijk een eerder ticket” en een groot blok “Kennisbank” met onderwerpen die voor anderen al eens behandeld zijn. In de laatste kun je een onderwerp aanklikken of je klikt op de onderste regel “Bekijk gehele kennisbank”, in dat geval krijg je een nieuw scherm met een ruimere keuze van onderwerpen en ook weer een ”zoekbalk”.

In deze lijst vind je ook fotografie en video. Als je daarop klikt krijg je verschillende reeds behandelde onderwerpen. Met de twee reeds genoemde mogelijkheden ( maak een nieuw ticket aan) kun je zelf vragen stellen en met de andere (bekijk een eerder ticket) naar de reacties daarop kijken.

Een andere manier om kennis te vergaren is om via de bovenvermelde tab ”kennis” in de menubalk van: ”https://www.hcc.nl/” op “forums” te klikken. Scrol naar beneden en dan kom je bij een groene balk “Multimedia”. Deze groep bevat: Digitale fotografie / digitale video/ geluid / TV/ grafische bewerkingen/conversie/streaming etc.

Deze onderwerpen zijn ondergebracht in drie groepen (Digifoto / HCC!digifotografen / Digivideo en Multimedia Overig).

Tot slot is er nog een weg om kennis te vergaren. Op de Digimedia-site (https://fotovideo.hcc.nl/) vind je regelmatig persberichten over nieuwe producten of programma’s waarmee je je nut kunt doen.