Verenigingsnieuws

Fotograferen Filmen HCCfotovideo artile

De Interessegroep HCC!fotovideo houdt zich bezig met alles op het gebied van digitale fotografie en digitale video, van het maken van de beste opnames tot en met het bewerken ervan. Zojuist is zelfs een ambitieus filmproject gestart.

HCC!fotovideo is een van de grootste Interessegroepen van HCC met op dit moment bijna 3.500 leden. Doel is het vergroten van kennis en het aanbieden van hulp en ondersteuning op het gebied van foto en video. En misschien wel het belangrijkste: het delen van informatie met elkaar.

Brigitte van Berkel, bestuurslid en tweede secretaris, benadrukt dat HCC!fotovideo laagdrempelig is. “Het is een leuke hobby die altijd en overal gedaan kan worden. Kennis delen over deze hobby en anderen ook enthousiast maken is minstens zo leuk en geeft veel voldoening! Duur hoeft het niet te zijn. Tegenwoordig zijn er in alle prijsklassen foto- en videocamera’s te verkrijgen, voor ieder budget zijn er mogelijkheden. En vergeet ook niet de huidige smartphones, die vaak een heel goede beeldkwaliteit leveren en waardoor een extra foto- of videocamera soms niet eens meer nodig is. Eenvoudige bewerkingen die voor iedereen te begrijpen zijn, doen het bij onze leden altijd goed. Denk hierbij aan retoucheren, portretten creatief bewerken of (ansicht)kaarten maken van je eigen foto’s.”

Lees hier verder.  (reprint PC-Active, editie 322, pagina 90 t/m 93 artikel over HCC!fotovideo, lees dit hier)

Van de zéér succesvol verlopen HCC!kennisdag van 7 maart jongstleden zijn foto's gepubliceerd in ons fotoalbum (die van 7 maart jl. hier). Logischerwijs krijgt de HCC!kennisdag weer een vervolg: in 2020 hebben we nog 2 data gepland in Expo Houten: 27 juni 2020 en 10 oktober 2020.

HCC!kennisdag 2020

 

De HCC!kennisdagen zijn telkens op een zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur en natuurlijk zal HCC!fotovideo ook weer aanwezig zijn. De locatie is de Expo Houten, Meidoornkade 24.

Ook dit jaar weer een kennisplein met heel veel informatie over de digitale wereld en als HCC-lid kun je zelfs gratis inspirerende lezingen en workshops bijwonen. Binnenkort wordt er meer informatie over de HCC!kennisdag op 27 juni aanstaande hier gepubliceerd.

Het wordt weer een geweldige belevenis!

Vrijwilliger bij HCC!fotovideo: wat betekent dat?

HCCfotovideo vrijwilliger

Definitie

Een vrijwilliger bij HCC!fotovideo is iemand die graag foto en video hobbyisten op een positieve manier wil helpen met hun vragen en problemen aangaande de digitale foto- en video-maken, -bewerken en -weergeven wereld.

 

Taken

Onze vrijwilligers zetten zich in voor diverse taken:

 • Bestuursleden:
  • Als eerste zijn al onze bestuursleden vrijwilliger. Zij hebben als taak leiding te geven aan onze HCC!fotovideo interessegroep met ongeveer 4000 leden.
 • Kernleden: keuze uit regio coördinator en/of redacteur en/of vraagbaak:
   • De vrijwilligers hebben hun taak op diverse locaties in het land bij regio bijeenkomsten als coördinator, presentator, helper, of pro-actieve ondersteuning.
   • Zorgen er als redactielid en correspondent voor content van onze nieuwsbrief die regelmatig wordt uitgebracht.
   • Maken presentaties en (laten) verzorgen van demonstratie / presentaties.
   • Dragen zorg voor bijdragen voor onze website https://fotovideo.hcc.nl.
   • Onderhouden contacten met bijvoorbeeld de ROC’s en andere externe organisaties.
   • Bemannen de vraagbaak en vervullen alle andere voorkomende incidentele en structurele taken.

   

  HCC duimpje

Hoe kun je vrijwilliger worden bij HCC!fotovideo ?

 • U kunt zich aanmelden door een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen met uw motivatie.
 • Door contact op te nemen met een van onze bestuursleden of kernleden, zie hier: https://fotovideo.hcc.nl/contacten.html

De HCC!kennisdag 2019 was een groot succes !HCCkennisdag Houten 800x419

Het is zaterdagmorgen 12 oktober, 7.00 uur. HCC-vrijwilligers lopen door de zij-ingang van Expo Houten naar binnen. Volgepakt met computers, folders, drones, robots, treinen, maar ook flightsimulators en nog veel meer. Ze worden doorverwezen naar boven. 

Op de eerste etage, in de Lounge en de subzalen van Expo Houten, vindt de HCC!kennisdag plaats. Cor van Rooij (projectleider) staat met het draaiboek in zijn hand, mensen te instrueren: staan alle groeperingen op de juiste plek, heeft iedereen een badge, is bezoekersregistratie op orde, zijn de subzalen gereed, staat koffie/thee klaar en nog veel meer.

Vrijwilligers zijn inmiddels bezig met inrichten, zodat ze aan bezoekers kunnen laten zien wat HCC allemaal in huis heeft. Er hangt hier een rode gloed; vrijwel iedereen heeft een rode HCC-polo aan en alle tafels zijn bedekt met rode kleden. Enige tijd later pakt Dick Elzinga de microfoon om de vrijwilligers in de juiste stemming te krijgen, voor zo ver dat nog nodig is. HCC is er klaar voor!

Zie ook de foto's en video's van de HCC!kennisdag 2019.

Deze video animatie is gemaakt door HCC!fotovideo kernlid: Lex Souren.

Digimedia is Fotovideo geworden

Het doet ons genoegen, dat na een intensieve periode van voorbereidingen tijdens onze Algemene Leden Vergadering van 20 oktober jl. het besluit is genomen onze naam HCC!digimedia om te vormen naar HCC!fotovideo. Met grote dank aan onze vrijwilligers en de medewerkers van Verenigingszaken. Speciale dank aan Peter Nent die zich de afgelopen maanden intensief heeft ingezet om onze website aan te passen.

Wat gaat u er verder nog van merken?

De komende periode gaat besteed worden aan het wijzigen van onze naam in alle publiciteitsuitingen. Onze website vindt u inmiddels onder de URL https://fotovideo.hcc.nl. Mocht u de website onder uw favorieten in de browser hebben staan, pas dit dan nog even aan. Overigens zullen mensen die kiezen voor de oude domeinnaam voorlopig automatisch worden doorgestuurd.

Ook de naam van deze nieuwsbrief is inmiddels aangepast. Zo zult u de komende tijd nog verschillende kleine aanpassingen voorbij zien komen.