Fotograferen Filmen HCCfotovideo artile

De Interessegroep HCC!fotovideo houdt zich bezig met alles op het gebied van digitale fotografie en digitale video, van het maken van de beste opnames tot en met het bewerken ervan. Zojuist is zelfs een ambitieus filmproject gestart.

HCC!fotovideo is een van de grootste Interessegroepen van HCC met op dit moment bijna 3.500 leden. Doel is het vergroten van kennis en het aanbieden van hulp en ondersteuning op het gebied van foto en video. En misschien wel het belangrijkste: het delen van informatie met elkaar.

Brigitte van Berkel, bestuurslid en tweede secretaris, benadrukt dat HCC!fotovideo laagdrempelig is. “Het is een leuke hobby die altijd en overal gedaan kan worden. Kennis delen over deze hobby en anderen ook enthousiast maken is minstens zo leuk en geeft veel voldoening! Duur hoeft het niet te zijn. Tegenwoordig zijn er in alle prijsklassen foto- en videocamera’s te verkrijgen, voor ieder budget zijn er mogelijkheden. En vergeet ook niet de huidige smartphones, die vaak een heel goede beeldkwaliteit leveren en waardoor een extra foto- of videocamera soms niet eens meer nodig is. Eenvoudige bewerkingen die voor iedereen te begrijpen zijn, doen het bij onze leden altijd goed. Denk hierbij aan retoucheren, portretten creatief bewerken of (ansicht)kaarten maken van je eigen foto’s.”

Lees hier verder.  (reprint PC-Active, editie 322, pagina 90 t/m 93 artikel over HCC!fotovideo, lees dit hier)