Of u nu het praktische type bent of de voorkeur geeft aan die magische, automatische verbeteringen, de app Foto’s in Windows 10 biedt u allerlei opties om te zorgen dat uw foto’s en video’s er zo mooi mogelijk uitzien.

Selecteer de Startknop  en selecteer vervolgens Foto's om aan de slag te gaan.

Als u uw opname wilt bijsnijden, draaien, automatisch verbeteren of er een filter aan wilt toevoegen begint u door Bewerken te selecteren. Selecteer voor meer professionele besturingselementen de optie Bewerken > Aanpassen en pas vervolgens handmatig aspecten aan zoals licht, kleur of helderheid. U kunt zelfs rode ogen verwijderen.

Tip

U kunt onregelmatigheden verwijderen door Bewerken > Aanpassen > Spotfix te selecteren. Gebruik de knoppen onder aan het scherm om aanpassingen ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren of om uw foto opnieuw in te stellen.

Tekenen op uw foto’s en video’s

Soms gaat een verhaal verder dan wat foto’s en video’s kunnen vertellen. Voeg een persoonlijk tintje aan uw favoriete momenten toe door op uw foto’s en video’s te tekenen.

Een foto waar op wordt getekend in de app Microsoft Foto’s

Ga aan de slag door een foto of video uit uw verzameling te openen en daarna Bewerken Tekenen te selecteren. Kies daarna uw favoriete pen op de Windows Ink-werkbalk, selecteer een kleur en afmeting en teken direct op uw opname!

Tekenopties in de app Microsoft Foto’s

U kunt markeringen die niet naar uw zin zijn altijd verwijderen met het gummetje. U kunt de hele tekening wissen door Gum > Alle inkt verwijderen te selecteren.

Bij het tekenen op een video kunt u uw inkt aan een specifieke persoon of een specifiek object in de video koppelen. De inkt blijft dan dit object volgen terwijl het beweegt of wanneer de camerahoek verandert. Teken op de video en selecteer vervolgens het ankerpictogram. Sleep het anker naar het object waar u het aan wilt koppelen.

Uw inkt met animatie delen

Als u tevreden bent met uw kunstwerk, is het tijd om het te delen! Als u een statische versie van uw nieuwe afbeelding of een geanimeerde opname van uw tekening wilt delen, selecteert u Delen  > Delen als foto of Delen als video. Zodra de inkt droog is, plaatst u uw nieuwe creatie op Facebook of verstuurt u deze per e-mail of zelfs sms.

Een video knippen

Draai er niet omheen: knip onbelangrijke beelden eruit met de knipfuncties in Foto's. Deel daarna de speciaal bewerkte versie met uw vrienden.

  1. In de weergave Verzameling klikt of tikt u op een video om deze weer te geven, en selecteert u vervolgens Knippen .

  2. Verplaats de witte puntjes aan het begin en het einde van de video naar de nieuwe begin- en eindpunten.

  3. Selecteer Afspelen  om uw wijzigingen te testen. (De blauwe punt laat zien waar de video begint met afspelen. U kunt die punt ook verplaatsen.)

  4. Wanneer u tevreden bent met uw bewerkingen, selecteert u Een kopie opslaan. Uw video wordt opgeslagen als een nieuwe video. De oorspronkelijke video is ook nog steeds beschikbaar.

 

Bron: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/27916/windows-10-edit-photos-videos