Vanaf zaterdag 30 januari is ons online fotomuseum open. Het unieke van het museum zit in de combinatie van beeld en woord. Met audiofragmenten en een podcast geeft de fotograaf een kijkje achter de schermen. Daardoor ontstaat een bijzondere beleving van het werk. En biedt het inspiratie voor anderen.

24/7 geopend
Ontstaan in tijden van beperking, maar met de blik op mogelijkheden. Passend bij het thema van het festival van Apeldoorn Photo: ‘In de beperking toont zich de meester’ biedt het museum fotografen de mogelijkheid hun werk te tonen. Bezoek het museum waar en wanneer het jou uitkomt. Anders dan een portfolio op een website, of posts op sociale media zie je hier beelden die een geheel vormen en het verhaal vertellen. En ben je tevreden, dan is het mogelijk om een kleine donatie achter te laten.

Exposities
Het museum start met twee exposities. ‘#opwegindemist’ en ‘Mooi Volk’ van Stadsfotograaf Sven Scholten. Zijn project heeft in de Grote Kerk van Apeldoorn gehangen. Maar helaas is ook deze locatie gesloten in verband met de Lock down. Een selectie van het werk is te zien. Elk beeld met een audio toelichting door Sven en de eerste aflevering van ’Beeldpraat', de podcast over fotografie.

Deze exposities zijn het begin, we streven naar steeds wisselende exposities net als in een fysiek museum. We nodigen fotografen uit om te exposeren in ons museum. Goed om te weten dat elke expositie altijd voorzien wordt van audiofragmenten en een podcast, met en door de fotograaf. Samen met de fotograaf maken wij daarvoor een plan.

Veel plezier in het online museum van Apeldoorn Photo