Had jij plannen gemaakt om deze week te gaan barbecueën maar blijkt het weer tegen te vallen? Blijf lekker binnen en ga productief aan de slag. Deze tutorials zijn voor ieder wat wils.
 

Het lijkt onvermijdelijk, een periode van flinke hitte wordt in Nederland altijd afgesloten met een flinke onweersbui. De weersverwachtingen voor het komende weekend zien er dan ook niet al te best uit. Tenzij je houdt van het fotograferen van onweersbuien natuurlijk, dan kun je je hart wel ophalen de komende dagen. 

Maar wie liever binnenblijft terwijl het water met bakken uit de lucht valt en de donder om je heen slaat, hebben we een aantal toffe tutorials op een rijtje gezet. Lekker binnen zitten en die foto’s bewerken waar je steeds niet aan toe kwam!

Thuis aan de slag: een studio maken op de keukentafel

Als je kleine onderwerpen wil fotograferen, of bijvoorbeeld graag productfotografie doet, kun je een tafel studio maken. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld en het maakt je in één keer veel foto’s beter.

 

Lees meer en volg het stappenplan in dit artikel

Tutorial Portretten dramatisch bewerken

In deze walkthrough laat portretfotograaf Justin Lim zien dat het in Luminar 4 extreem eenvoudig is om dramatische bewerkingen in een portret te maken. En daarbij bedoelen we natuurlijk geen cosmetische ingrepen in het gezicht van je model. Justin maakt van een onderbelichte foto een prachtige, heldere en kleurrijke portretfoto.

 

Klik hier om meteen naar de tutorial te gaan

Tutorial Van man naar leeuw in vier minuten

Wil je nóg drastischere aanpassingen maken in een portretfoto? Bekijk dan eens deze tutorial waarin Gary McIntyre in slechts een paar stappen een mannelijk model omvormt tot een leeuw. De geavanceerde bewerkingen lijken ontzettend tijdrovend, maar Gary laat je nu juist zien dat het in een mum van tijd gepiept is in het programma Luminar 4.

 

Klik hier om meteen naar de tutorial te gaan

Video: 9 snelle tips voor betere zwart-wit fotografie

Zwart-wit is veel meer dan gewoon een creatief filter dat je op je foto’s kunt leggen. Het verandert je manier van fotograferen. En na het bekijken van deze video van Jamie Windsor zal je precies begrijpen waarom.

Tussen de buien door: fotograferen met een lensbal

Heb je lang genoeg binnen gezeten? Dan kun je het erop wagen om tussen de buien door even naar buiten te gaan. Ga niet te ver, de tuin of het park om de hoek is goed genoeg voor creatieve fotografie oefeningen. Ga er eens op uit met een lensbal en bekijk de werel dop zijn kop.

 

Klik hier om meteen naar het artikel te gaan