De temperaturen lopen op, het zonnetje laat zich van zijn beste kant zien en de korte broeken mogen weer uit de kast: tijd om buiten aan de slag te gaan. Bij Kamera Express ontdek je daarvoor de beste tips.
 

Momenteel staat Kamera Express bomvol met handige adviezen voor het thema Buiten aan de slag. Ontdek bijvoorbeeld hoe je de Nederlandse natuur op z’n mooist vastlegt, leer welke gear je het best kunt gebruiken voor het maken van een macrofoto, of hoe je filters gebruikt voor de beste landschapsfoto’s. Ook wordt er elke 2 weken een nieuwe fotowedstrijd georganiseerd. Bijvoorbeeld de fotowedstrijd ‘in de bossen’.

On-the-go foto’s bewerken

Wil jij je foto’s on-the-go bewerken? Bekijk dan de tips van Kamera Express voor het bewerken van foto’s op je smartphone. In deze uitgebreide handleiding lees je hoe je Lightroom Mobile gebruikt om jouw foto’s te laten shinen. Leer alle basics: van uitsnijden en de belichting aanpassen tot het maken van profielen en het veranderen van kleuren. Zo heb jij voortaan in een handomdraai je foto’s bewerkt!

Leer van de pros

Heb je nog leesvoer nodig voor als je in de tuin van het zonnetje wilt genieten? Dat komt goed uit, want Kamera Express heeft speciaal voor jou de beste interviews op een rijtje gezet. Lees bijvoorbeeld hoe journaliste en fotografe Sacha de Boer verliefd werd op analoge fotografie, of hoe fotograaf Ahmet Polat zijn eigen stijl ontwikkelde.

Verder ontdek je de wondere onderwaterwereld met onderwaterfotograaf Dos Winkel en lees je een indrukwekkend interview over emotie in journalistieke beelden met fotograaf Muhammed Muheisen. Als je daar niet geïnspireerd van raakt, dan weten wij het ook niet meer!

Ontdek de wereld van filters

Filters. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, en ze vervullen verschillende functies. Als je nog nooit een filter hebt gebruikt, kan dat nogal overweldigend lijken. Geen zorgen, voor de filtergroentjes onder ons schreef Kamera Express een handige handleiding. Daarin leggen we je alles uit over polarisatiefilters, ND filters, gradual ND filters en kleurenfilters. Zo kan jij voortaan zorgeloos met filters aan de slag om jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen.

Waag je aan landschapsfotografie

Er zijn in Nederland talloze prachtige natuurgebieden te vinden. Nu we vooral in eigen land op vakantie gaan, is de kans groot dat je er eentje tegenkomt. Die wil je natuurlijk wel zo mooi mogelijk vastleggen. Maak daarvoor gebruik van de tips van Kamera Express voor een bijzonder perspectief in je landschapsfoto. Gebruik bijvoorbeeld een drone om het landschap van bovenaf te fotograferen, of leer hoe je mist gebruikt voor een mysterieus effect.

Voor de meer ervaren fotograaf is het artikel met 5 technieken voor landschapsfotografie een aanrader. In dat artikel lees je meer over de bijzondere technieken die je kunt gebruiken om landschapsfoto’s nét dat beetje extra te geven. Leer hoe je meerdere focuspunten in één foto combineert met focus stacking, hoe je panoramafoto’s maakt met photo stitching en meer. Dat levert vast een bijzonder resultaat op.

Voor de minder zonnige dagen

Wilde je er net op uitgaan in de natuur om foto’s te maken, begint het keihard te regenen… Gelukkig zijn er binnen ook genoeg mogelijkheden om met je camera aan de slag te gaan. Neem voor extra inspiratie eens een kijkje op het Youtubekanaal van Kamera Express, waar regelmatig video’s worden geplaatst waar je thuis mee aan de slag kunt. Leer bijvoorbeeld hoe je met een green screen werkt, of bekijk de beste tips om te beginnen met vloggen. Zo vermaak je je voorlopig nog wel.

shallow-focus-photography-of-brown-highland-cow-1007810.jpg

 
Daarnaast kun je een regendag goed gebruiken om je fotografiekennis uit te breiden. Kamera Express biedt nu namelijk alle cursussen van de Kamera Express Academy gratis aan. Verdiep je in sport- en actiefotografie, leer hoe je jouw huisdier het best in beeld brengt of begin aan een cursus landschapsfotografie. Tijd om de (digitale) studieboeken open te slaan!

Ga erop uit

De belangrijkste – en makkelijkste – tip die we je kunnen geven: ga erop uit. Ontdek de prachtige landschappen en steden van Nederland en leg ze vast met behulp van de handige tips van Kamera Express. Daar kom je een heel eind mee vooruit.