Je huisdier fotograferen is heel leuk om te doen, maar hoe pak je dit aan? Aandacht van je huisdier krijgen is één ding, maar de blik richting de camera krijgen is een hele kunst. Hier volgen enkele tips om je huisdier zo goed mogelijk op de foto te krijgen.
 

1.       Gebruik geen flits

    Als je je huisdier gaat fotograferen kijk dan uit met het gebruiken van de flitser. Huisdieren kunnen schrikken en zich afwenden van de camera door het felle licht. Zorg voor goede verlichting of gebruik continu licht. Als je besluit om een foto van je huisdier buiten te maken doe dit dan niet in het directe zonlicht. Hierdoor krijg je vaak harde schaduwen. Een laagstaande zon, zoals bij zonsopkomst of zonsondergang, is waar je beter voor kunt kiezen.

2.       Actief bezig zijn

Als je er voor kiest om buiten een foto te maken van je hond kan je hem beter eerst laten rondrennen. De energie kwijtraken. De aandacht van je hond zal alle kanten op gaan en hij zal dan geen aandacht hebben voor de camera. Na het rennen zal je hond een stuk rustiger zijn en zal hij zich beter laten sturen. Een ander bijkomend voordeel is dat als honden hijgen het net lijkt of ze lachen! Dus in veel opzichten is deze tip er echt een om te proberen! Anderszins kun je natuurlijk ook al beginnen met fotograferen terwijl je hond aan het ravotten is. Op die manier schiet je misschien nog wel een paar mooie actiefoto’s! 

3.       Fotografeer op ooghoogte van je huisdier

Vanuit een laag standpunt krijg je vaak een mooiere foto van je huisdier dan wanneer je van bovenaf fotografeert. Zoek een plek waar je op ooghoogte kan zitten met je huisdier en leg zo je huisdier op een fantastische manier vast. Met een laag standpunt zul je ook zien dat kleine dieren vaak groter en indrukwekkender lijken. Dus het fotograferen van je hamster is ook hartstikke leuk op deze manier!