Thuisblijvers opgelet? Wat doe je met al deze extra vrije tijd? Misschien een bezoekje brengen aan een museum? Virtueel weliswaar!

Notebook gebruiker

 

1.  Virusvrije expositie van Saskia Boelsums

Ten tijde van de corona crisis exposeert Saskia Boelsums in haar virusvrije galerie. Deze expositie is te zien in haar hypermoderne expositieruimte, online. Deze ruimte is niet van een echte te onderscheiden. Je kan ruim dertig van Saskia Boelsums bekroonde landschapsfoto’s bekijken. De virusvrije expositie is 24 uur per dag online. Ben je ook zo benieuwd? Klik dan hier!

2.  Ontdek Rijksmuseum meesterwerken online

Tijdelijk kunnen we in het Rijksmuseum niet meer samen genieten van de kunst in de museumzalen. Daarom brengen we het Rijksmuseum bij je thuis! Er worden verschillende mogelijkheden geboden om het Rijksmuseum en series te bekijken via #Rijksmuseumthuis. Verdiep je in de verhalen en duik in de collectie. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier!

3.  Vanuit je luie stoel een rondleiding volgen door FOMU Antwerpen

Ook in België geldt op dit moment een “social distance” periode. Onder het mom #lijfinuwkot komt FOMU Antwerpen met een constructie waarbij je vanuit je luie stoel de expositie van Stephan Vanfleteren kunt bekijken. Je kan in maar liefst 6 afleveringen door het leven en werk van Stephan Vanfleteren lopen tezamen met FOMU-gids Karolien. Kan jij ook niet wachten om dit te bekijken ? Klik dan hier!

© Stephan Vanfleteren Hobo on the road, Oregon, US, 1996 Hobo onderweg, Oregon, USA, 1996

4.  Stedelijk Museum Amsterdam

Tijdens de “social distance” periode verschijnen er op de website van het Stedelijk Museum mini-documentaires, podcasts en audiotours. Elke vrijdag is er via Instagram een Live Tour door het museum. Deze Live Tours worden na afloop geplaatst op het YouTube & Facebook kanaal van het museum. Dit initiatief komt van museumdirecteur Rein Wolfs. Lijkt je dit leuk? Klik dan hier

5.  Bezoek de virtuele expositie Zilveren Camera in Museum Hilversum

Een prachtig initiatief heeft Museum Hilversum bedacht in deze tijd; een virtueel bezoek aan de Zilveren Camera expositie. Je kan online door deze expositie wandelen. Wij hebben alvast een kijkje genomen en het is zeker de moeite waard. Ook enthousiast geworden? Klik dan snel op deze link hier!