Agenda foto en video activiteiten

Download als een iCal bestand

Foto excursie Henrichshütte in Hattingen/Duitsland

Zaterdag, 11 Mei 2019 van  tot 
Contact : 2 opstapplekken: Ede en Apeldoorn

HCC!CompUsers i.s.m. HCC!Apeldoorn organiseert een foto excursie naar het voormalige hoogovencomplex Henrichshütte in Hattingen (Roergebied - Duitsland) op zaterdag 11 mei 2019.

De jaarlijkse foto-excursie is een van de traditionele hoogtepunten van het CompUsers Platform DigiFoto. Net als voorgaande jaren gaan we samen met HCC Apeldoorn op stap. Ditmaal gaan we een duik nemen in de Duitse Industriecultuur. En wel in het voormalige hoogovencomplex (en thans museum) Henrichshütte in Hattingen. 

Het is niet de eerste keer dat DigiFoto afreist naar een buiten werking gesteld industriecomplex in het Duitse Roergebied; jaren geleden hebben we al eens een succesvolle excursie gehad naar een voormalig hoogovencomplex te Duisburg. Nu in de herhaling, maar dan op een nóg interessantere locatie.

Wat maakt industriecultuur zo aantrekkelijk voor fotografen? Het is de combinatie van overweldigende techniek én historie, waarin je letterlijk ondergedompeld wordt. Het is zeer fotogeniek en zeker ook een "must" voor urban fotografen. Je moet het ondergaan. De Henrichshütte in Hattingen is een relatief compact terrein, waarin alle elementen van een hoogoven bijeen zijn: ertsbunkers, kranen, spooremplacementen met veel soorten locomotieven
en wagons, uiteraard de hoogoven zelf (die beklommen kan worden!), de staalbewerkingsfabrieken, gigantische installaties voor gas- en zuurstofvoorziening, enz, enz..

Het is allemaal goed te belopen.

Wat maakt de Henrichshütte verder zo aantrekkelijk? In de voormalige fabriekshallen is een interessant (en tevens fotogeniek) museum ingericht. Ook is er een prima restaurant voor de onvermijdelijke "Kaffee mit Kuchen". En voor degenen die zich verder willen verwennen, kan daar ook de middagkost worden genoten.

Zie Poster en Details.

 

Locatie

Wijkcentrum dok Zuid
1e Wormenseweg 460
7333 GZ  APELDOORN
 

dok Zuid is één van onze mooiste en modernste verhuurlocaties, gelegen in Apeldoorn Zuid.

Deze locatie is uitstekend bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto en heeft parkeer-voorzieningen direct voor de deur.

 
Klik op de kaart om Google maps te bezoeken voor volledige route-informatie
2 opstapplaatsen:
- Ede: P+R van station Ede-Wageningen (noordzijde).
- Apeldoorn: parkeerplaats van Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn

Voor méér details, zie bijlage!