Agenda foto en video activiteiten

Donderdag, 11 April 2019, 19:30 - 22:00
Hits : 11402

FotografieEen serie workshops over hoe het beste uit je camera te halen en je fotografie naar een hoger niveau te brengen.

Achtergrond

Fotografie is tegenwoordig bijna gemeengoed.

Toch hebben de geavanceerde automatische mogelijkheden van de meeste digitale camera’s ons lui gemaakt. In veel situaties kunnen we met deze geweldige functies goed belichte en redelijk scherpe foto’s maken, maar wie heeft nooit gedacht dat zijn foto’s veel beter konden zijn?

HCC (www.hcc.nl) is de vereniging voor iedereen met interesse in digitale techniek.

De 47.000 leden dekken met hun kennis en interesses vrijwel alle denkbare aspecten van de digitale wereld.

Binnen de HCC is er brede interesse in digitale fotografie – vooral het gebruik van fotobewerkingsprogramma’s op de computer. We geven regelmatig cursussen en workshops, b.v., over Lightroom en Photoshop, programma’s die bijna ongelofelijke verbeteringen en veranderingen op foto’s kunnen aanbrengen.

Toch is de basis van een goede foto bepaald in de camera, op zichzelf een digitale computer met extra’s. Maar weinig mensen weten het beste uit hun camera te halen, anders gezegd, de instellingen en de mogelijkheden van de camera volledig te benutten en te beheersen.

Aankondiging

HCC!Apeldoorn is van plan om een cursus te organiseren in de vorm van een serie workshops, met precies de bedoeling om deze ontbrekende kennis bij te brengen.

Op donderdag, 13 december wordt een informatiebijeenkomst gehouden (aanvang 20:00 uur) waar de organisatie en de inhoud van de cursus wordt uitgelegd, en potentiële deelnemers zich kunnen laten registreren. (Er is een strikte limiet op het aantal deelnemers.) De workshops zelf worden gehouden van 19:30 t/m 22:00 uur in dokZuid op de tweede donderdag van de maanden januari t/m juni 2019.

Tijdens de Informatieavond, net als tijdens de workshops, wordt veel geoefend, dus het is noodzakelijk dat je je camera en handleiding meebrengt.

We willen daarna geavanceerde follow-up sessies houden op specifieke onderwerpen zoals compositie, flitsgebruik, en macrofotografie, en later een cursus Lightroom.

Voorwaarden voor deelneming

Deze serie workshops wordt geen basiscursus fotografie. De meeste voorgestelde behandelingen moeten door de deelnemers direct uitgevoerd worden. Het is niet de bedoeling dat we een uitleg geven van de camerahandleiding. Indien nodig helpt de cursusleiding met moeilijke instellingen.

Informatieavond

dokZuid, 1e Wormenseweg 460, 7333 GZ Apeldoorn
Elke 2e donderdag vanaf 19:30-22:00 uur in januari t/m juni 2019
camera en handleiding verplicht
HCC!apeldoorn: https://apeldoorn.hcc.nl/

Locatie Wijkcentrum dok Zuid
1e Wormenseweg 460
APELDOORN
Gelderland
7333 GZ
Nederland
http://apeldoorn.hcc.nl/hccapeldoorn/index.php/activiteiten/activiteiten-apeldoorn/144-werkgroep-digifoto-apeldoorn

dok Zuid is één van onze mooiste en modernste verhuurlocaties, gelegen in Apeldoorn Zuid.

Deze locatie is uitstekend bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto en heeft parkeer-voorzieningen direct voor de deur.