images/fade/Smartphoto1.jpg

expo

HCC!kennisdag 9 oktober 2021 - Save the date

(laatste update: 13-9-2021)

Kom ook op 9 oktober naar de interessante, leuke en leerzame HCC!kennisdag in Houten. Dit evenement vindt plaats in Expo Houten, de toegang is voor iedereen gratis gratis. Er is ruime parkeergelegenheid.

De Kennisdag is van 10.00 uur tot 15.00 uur, en wordt gehouden in samenwerking met de Modelspoorbeurs. HCC-leden krijgen na 12.00 uur exclusief 50% korting op de entree voor de Modelspoorbeurs.

Natuurlijk willen we bezoekers zo gastvrij en veilig mogelijk ontvangen. Wij houden ons daarom aan de RIVM-maatregelen, want gezondheid is het belangrijkste. In de Expo Houten beschikken we over voldoende ruimte. Aanmelden is niet nodig.

De onderwerpen:
• Hulp nodig bij het gebruik van je smartphone? Instellingen aanpassen? Een app downloaden? Kom langs bij de stand van HCC!android.
• Ook nieuwsgierig naar Windows 11? Bezoek de stand van HCC!windows en maak kennis met het nieuwste Microsoft-besturingssysteem. Of meld je aan bij de presentatiebalie voor een ticket voor de Windows 11-presentatie.
• Maak kennis met het seniorenkwartaalblad CompuLinks: ieder kwartaal het laatste digitale nieuws in begrijpelijke taal geschreven. Kom langs bij de stand van HCC!seniorenacademie en neem een exemplaar mee.
• Geen zin in Windows 11 met een verplicht online account bij Microsoft? Is Linux te complex, maar ben je op zoek naar software die geen gegevens naar Microsoft verstuurt?
• Ook demonstreren we hoe te beginnen met modelbaanautomatisering en iTrain-software. Dit alles is te zien op de stand van HCC!ecs!
• Voor de liefhebbers van modelspoor valt deze keer heel wat te zien. De mensen van HCC!modelbaanautomatisering laten je kennismaken met diverse banen, waaronder de LGB-baan, Woko-baan, Aelderbaan en nog veel meer.
• Wil je ook dat je foto’s er perfect uit komen te zien? HCC!fotovideo presenteert een kennismaking met een van de meest gebruikte bewerkingssoftware: Photoshop Elements versie 2020 en 2021.
• Ook nieuwsgierig naar de nieuwste versie voor iPhone en iPad? Bij HCC!apple duik je in iOS 15 en iPadOS 15.
• Een van de leukste programmeertalen is Scratch. Het programma werkt niet met tekstinvoer, maar met blokjes, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt. Kom naar de stand van HCC!compusers of woon hun presentatie bij in een van de zalen op de 1e verdieping.
• Nieuwsgierig naar vliegen met een drone? Kom naar de vliegkooi van HCC!drones en vraag om een demonstratie.
• En er is nog veel meer te beleven bij de andere interessegroepen. Ervaar de sensatie van Flightsim en Trainsim. Ga kijken bij de stands van Genealogie, MSX, Programmeren, Opensource en Retro. Voor je hardwareproblemen kun je terecht bij onze Testbank.

Presentaties exclusief voor HCC-leden:
10.30-11.15 Windows 11 (voor iedereen), Eikenzaal
10.45-11.30 Photoshop Elements, Iepenzaal
11.30- 12.15 Windows 11 (voor gevorderden), Eikenzaal
11.45-15.00 Domotica, Iepenzaal
12.30- 13.15 Scratch, Eikenzaal
13.00-15.00 Windows 11 (voor gevorderden), Wilgenzaal
13.30- 15.00 iOS15, Eikenzaal

Ben je nog geen HCC-lid en wil je een presentatie bijwonen? Word dan direct lid en profiteer ook meteen van de korting op de entree voor de Modelspoorbeurs.


----------------------------------------------------------

HCC kijkt terug op een zeer geslaagde Kennisdag afgelopen zaterdag in Houten. De Kennisdag op 17 juli was georganiseerd in samenwerking met de Modelspoorbeurs en was weer de eerste grote fysieke bijeenkomst.

In de twee grote hallen was het goed mogelijk om afstand te houden en de in totaal 1250 bezoekers konden dan ook alle kanten op.
Ook de presentaties zijn goed bezocht. De presentatie van HCC!windows, waarbij Windows 11 op de agenda stond, was zo populair dat er een extra presentatie werd ingelast. Ook de stands van onder meer Drones, 3D, de SeniorenAcademie, Programmeren en Modelbaanautomatisering waren tevreden over de belangstelling. De weggeefactie van HCC!drones leverde een wel heel jong lid op (zie foto). Het aanmeldsysteem voor de Kennisdag wierp bovendien zijn vruchten af, de bezoekers waren mooi - en veilig - verdeeld over de dag.

Kortom: er is genoeg reden om vooruit te kijken naar de volgende HCC!kennisdag op zaterdag 9 oktober 2021. Deze zal ook weer in de Expo in Houten zijn, meer informatie daarover volgt binnenkort.

----------------------------------------------------------

Update: de presentaties van HCC!apple over werken met FilMic Pro en LumaFusion zijn hier nu te bekijken voor HCC-leden. 
Log in met je HCC-gegevens en download de presentatie hieronder als pdf.
 

--------------------

De presentaties voor de HCC!kennisdag op 17 juli 2021 zijn bekend! Je vindt de laatste stand van zaken hieronder. Nieuw is ook de overzichtelijke kolom hiernaast met de aanmeldprocedure. Het belooft een mooie dag te worden in de Expo Houten. 

Veel HCC!interessegroepen bereiden zich voor op de Kennisdag en er staat ons een indrukwekkend programma te wachten. Wat kun je zoal verwachten?

De volgende presentaties staan nu gepland:

Eikenzaal
11.00-11.45 uur: HCC!apple, Werken met Filmic Pro  
12.00-12.45 uur: HCC!windows, Windows 11
13.00-13.45 uur: HCC!apple, Werken met Lumafusion
14.00-14.45 uur: HCC!domotica-iot, Domotica met Google Nest en spraakbesturing

Iepenzaal
10.30-11.15 uur: HCC!fotovideo, Werken met Photoshop Elements 2021
11.30-12.15 uur: HCC!android, alles over de Signal-app
12.30-13.15 uur: HCC!opensource, Slimme meter uitlezen met Domoticz


Verder vind je op de Kennisdag de volgende stands: 

  • Programmeren leert je meer over C, Pascal, Python en Basic
  • Maak bij de Seniorenacademie kennis met hun kwartaalblad CompuLinks
  • ECS leert je de beginselen van iTrain en het besturingssysteem Arco
  • Diverse printdemonstraties bij 3D
  • Drones is aanwezig; met zelfbouwdrones, uitleg en vliegdemonstraties binnen.
  • Diverse banen bij Modelbaanautomatisering
  • Alles over huisautomatisering bij Domotica-iOT
  • Bij de Testbank kun je terecht om je apparatuur te laten testen
  • Commodore is aanwezig zijn met een werkende Amiga 1200 met OS3.2, De Ultimate64, Thevic20, een PET en een C64 Mini
  • Verder wordt er op dit moment nog gewerkt aan hun programma door onze Interessegroepen Trainsim en Genealogie


Samen met de Modelspoorbeurs
De HCC!kennisdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Modelspoorbeurs, dus die twee evenementen kun je mooi combineren. Voor HCC-leden is de Kennisdag gratis. En ook het HCC-proeflidmaatschap betaalt zich snel terug, want ook voor proefleden is de Kennisdag gratis. Niet-leden betalen € 5,-.

De aanmelding is gestart
We houden rekening met de nog geldende coronamaatregelen: om voor iedereen een veilig beursbezoek te garanderen is aanmelding noodzakelijk en werkt de toegang met tijdslots. Daarmee wordt te veel drukte bij de ingang voorkomen. Per slot mogen maximaal 25 mensen naar binnen. Eenmaal binnen blijf je natuurlijk zo lang als je wilt en geldt de anderhalve-meterregel. Standmedewerkers en presentatoren van de Kennisdag worden persoonlijk uitgenodigd, zodat zij geen bezoekersplekje innemen.

Aanmelding voor HCC-leden: kijk in de kolom hiernaast en kies je entree-tijd. 

Niet-leden bestellen hun entreekaart via deze website van de Modelspoorbeurs. 

De HCC!kennisdag is van 10.00 – 15.00 uur.

Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten
Nederland

Foto's van HCC events